وکیل طلاق از طرف زن در سعادت آباد | وکیل طلاق به درخواست زوجه


طلاق به درخواست زوجه | طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن یکی از طلاق‌هایی که به دلیل عدم وجود حق طلاق برای زوجه، فرایند رسیدگی به آن در دادگاه‌ها بسیار طولانی است. به همین منظور استفاده از مشاوره حقوقی و مشاوره با وکیل طلاق بسیار مفید خواهد بود. در این صفحه با نحوه طرح دعوی طلاق از سمت زن، شرایط عسر و حرج و نکات حقوقی آن آشنا خواهید شد.

مطابق با ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی در صورتی که زن بتواند عسر و حرج خود را ثابت کند، می‌تواند با طرح دعوی طلاق از سمت زوجه و صدور گواهی عدم امکان سازش، خود را مطلقه نماید. عسر و حرج به لحاظ قانونی به این معناست که زن در شرایطی وجود دارد که

اولا خود مسبب آن نبوده (نشوز زن)
و ثانیا به دلیل شرایط به وجود آمده، ادامه زندگی مشترک به دلیل اخلاقی، معیشتی و … بسیار دشوار باشد.

شرایط طلاق از سمت زوجه

شروط ۱۲ گانه‌ای که هنگام عقد، زوج آن را امضا می‌کند، از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:

1- عدم دادن نفقه زن از سوی شوهر به مدت ۶ ماه
2- عدم امکان ادامه زندگی به دلیل بدرفتاری زوج
3- بیماری خطرناک مرد در صورتی که سلامتی زن را به خطر بیاندازد.
4- جنون زوج
5- اشتغال زوج به کار مغایر با حیثیت و آبروی زوجه و خانواده وی
6- محکومیت شوهر به مجازات ۵ سال حبس و بیشتر و یا جزای نقدی منجر به ۵ سال حبس و بیشتر.
7- ازدواج مجدد مرد بدون اذن زوجه
8- اعتیاد مضر زوج و مخل بودن آن در زندگی.
9- غیبت غیر موجه مرد به مدت ۶ ماه متوالی
10- ارتکاب جرم منجر به مجازات حد و تعزیر که مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی زن باشد.
11- عقیم بودن زوج به مدت ۵ سال از ابتدای زندگی مشترک
12- مفقودالاثر بودن مرد حداقل ۶ ماه

عسر و حرج غایب مفقودالاثر

در حقوق ایران می‌توان جهات عسر و حرج شخص غایب مفقودالاثر را در ۳ بند خلاصه کرد:

عسر و حرج به‌دلیل عدم امکان انفاق
عسر و حرج به‌دلیل عدم امکان انجام وظایف خاص زناشویی و…
عسر و حرج به‌دلیل عدم امکان معاضدت در تشیید مبانی خانواده و تربیت اولاد

مراحل طلاق از سمت زوجه

پس از آن که زوجه برای اقدام به طلاق مصمم گردید می‌بایست مراحل زیر را طی نماید:

مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت دادخواست طلاق از سمت زوجه؛ مدارک لازم برای ثبت این دادخواست، اصل یا رونوشت سند ازدواج و اصل شناسنامه و کارت ملی است.

پس از ثبت دادخواست، به طور معمول طی ۱۰ روز تا دو هفته، پرونده تعیین شعبه گردیده و برای آن وقت نظارت مشخص می‌شود. تعیین شعبه به آدرس اعلامی از سوی زوجه وابسته است و نزدیک‌ترین دادگاه به آدرس اعلامی صالح خواهد بود. زوجه می‌تواند در هنگام طرح دادخواست، آدرس محل زندگی مشترک و یا نشانی شخصی خود (منزل پدری و …) را اعلام نماید.

حضور در جلسه دادگاه و اثبات شرایط عسر و حرج براساس موازین قانونی؛ در این مرحله، با ارجاع پرونده به داور و بررسی ادعای زوجه، در صورت کافی بودن ادله، دادنامه طلاق صادر می‌گردد.

پس از قطعی شدن حکم، زن با مراجعه به دفتر طلاق، می‌تواند آن را اجرا نماید.

نکات حقوقی طلاق از سمت زوجه

زوجه می‌تواند، هم زمان با دادخواست طلاق، دادخواست طلاق استرداد جهیزیه را تقدیم نماید.

درصورتیکه زن از حق حبس خود استفاده نماید، امکان اثبات عسر و حرج برای وی دشوارتر از حالت عادی است.

اگر زن حق مسکن داشته باشد، می‌تواند از خانه شوهر خارج شده و منزل دیگری اختیار نماید. در این شرایط دادخواست طلاق و خروج از منزل موجب قطع نفقه نمی‌شود.

دادخواست طلاق از سمت زوجه را می‌توان از شهر محل سکونت و یا محل سکونت زوجه مطرح نمود.

پس از صدور حکم طلاق، زوجین باید در دفترخانه طلاق حاضر شوند. دفترخانه مراتب را به اطلاع زوج رسانده و زوج باید ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ در دفترخانه حاضر شود. در صورت عدم حضور مرد، دفترخانه، بدون حضور وی طلاق را جاری کرده و اجرای صیغه طلاق را به زوج ابلاغ می‌نماید.

قطعی شدن حکم طلاق از سمت زوجه در صورت اعتراض زوج، منوط به گذراندن پروسه بدوی، تجدید نظر و فرجام خواهی است که در صورت طی کردن هر سه مرحله در بهترین حالت ۶ تا ۸ ماه به طول می‌انجامد، اما در بدترین حالت و بدون استفاده از وکیل خانواده و یا مشاوره حقوقی تخصصی ممکن است چندین سال طول بکشد.

حضانت فرزندان، ارتباطی به فرایند طلاق نداشته و مطابق ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده در صورتی که بین زوجین توافق صورت نگیرد، تا ۷ سال حضانت فرزندان با مادر و پس از آن با پدر خواهد بود. باید توجه داشت که حضانت هم حق و هم تکلیف است.

مطالبه مهریه و نفقه

در صورتی که زن در هنگام طلاق، باکره باشد، نصف مهریه به وی تعلق می‌گیرد. البته در صورت باکره بدون پس از طلاق بدون نیاز به ازدواج دوم می‌تواند نسبت به حذف نام همسر از شناسنامه اقدام نماید.

در صورتی که زن به دلیل نشوز و یا عدم تمکین، مستحق نفقه باشد و یا زوج با اجازه دادگاه اقدام به ازدواج مجدد نماید، زوجه نمی‌تواند بر مبنای عدم نفقه و یا ازدواج مجدد تقاضای طلاق نماید.

در طلاق خلعی زن می‌بایست بخشی از مهریه خود را بذل نماید. حتی ممکن است برای گرفتن طلاق بیشتر از مهریه خود به آقا پرداخت نماید. اما در طلاق مبارات نهایتا به اندازه مهریه خواهد بخشید.

درصورتیکه زن عسر و حرج خود را ثابت کند، نیازی نیست که هنگام طلاق بخشی از مهریه را بذل نماید.

دادخواست طلاق ارتباطی با دادخواست مطالبه مهریه، نفقه و اجرت‌المثل ندارد و باید هر کدام به صورت جداگانه مطرح شوند.به این نوع طلاق، طلاق قضایی نیز گفته می‌شود.

در صورتی که زن طی سند رسمی وکالت در طلاق داشته باشد، می‌تواند براساس آن و بدون اثبات عسر و حرج اقدام به طلاق نماید. در صورتی که در متن وکالت نامه حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی اسقاط شود، پس از صدور حکم طلاق، زوجه بلافاصله می‌تواند آن را اجرا نماید. در غیر این صورت باید ۴۴ روز از تاریخ حکم بدوی صبر نماید. بدیهی است در صورت اعتراض زوج، زن باید عسر و حرج را اثبات نماید.

بهترین راه طلاق از سمت زوجه

طلاق از سمت زوجه، سخت‌ترین و دشوارترین نوع طلاق است که بدون وجود دلیل موجه و نیز استفاده از وکیل طلاق مجرب، رسیدن به هدف نهایی تقریبا غیر ممکن است. همانطور که قبلا نیز گفته شد، مطابق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی، حق طلاق با زوج است، مگر آن که دلیل موجهی برای طلاق ایجاد گردد. از میان شروط ۱۲ گانه‌ای که برای طلاق در عقدنامه ذکر شده است، ۳ مورد برای طلاق از همه مناسب تر است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌گردد:

داشتن وکالت طلاق

چنانچه زوج، طی یک سند رسمی اعم از عقدنامه و یا وکالت طلاق به زوجه این حق را بدهد که بدون قید و شرط و یا تحت شرایط مشخص خود را مطلقه نماید، زن می‌تواند به آسانی برای طلاق از سمت زوجه اقدام نماید. چنانچه زوجه وکالت بدون قید و شرط برای طلاق داشته باشد، ظرف ۲۰ روز می‌تواند توسط وکیل طلاق اقدام نماید.

عدم پرداخت نفقه

برای طرح دادخواست طلاق از سمت زوجه به دلیل عدم پرداخت نفقه باید، قبل از طرح این دادخواست، رای عدم پرداخت نفقه به مدت ۶ ماه وجود داشته باشد. در واقع، ابتدا باید دادخواست مطالبه نفقه معوقه را ثبت کرد تا پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع شود. چنانچه، قاضی شورا رایی با این مضمون بدهد که زوج بیش از ۶ ماه (مثلا ۸ ماه یا دو سال) به زوجه نفقه پرداخت نکرده است و این حکم پس از طی زمان و مراحل قانونی، قطعی شود، زوجه می‌تواند براساس این حکم برای طلاق از سمت زوجه اقدام نماید. باید توجه داشت که چنانچه زوجه از منزل مشترک خارج شود و زوج برای الزام به تمکین اقدام ننماید، نفقه زوجه به قوت خویش باقی است و باید پرداخت شود.

ضرب و جرح عمدی

یکی دیگر از راه هایی که براساس آن طلاق راحت‌تر و سریع‌‌تر انجام می‌شود، عسر و حرج ناشی از ضرب و جرح عمدی است. برای این منظور، قبل از طرح دادخواست طلاق از سمت زوجه، می‌بایست به پزشکی قانونی مراجعه نموده و نامه مربوط به صدمات را دریافت نماید. سپس با طرح شکایت ضرب و جرح عمدی و ارائه نامه پزشکی و احضار زوج به دادسرا مراحل قانونی طی می‌گردد تا مجازات آن تعیین شود. پس از تعیین مجازات، چنانچه ضرب و جرح عمدی خیلی شدید و شامل دیه گردد، پس از قطعی شدن حکم زن می‌تواند براساس این حکم، تقاضای طلاق نماید.

مزایای استفاده از وکیل در طلاق

فرایند طلاق از سمت زوجه با توجه به نداشتن حق طلاق و نیز لزوم گرفتن حقوق مالی زن برای زندگی آبرومندانه پس از طلاق نیازمند بهره‌گیری از یک وکیل متخصص و یا وکیل خانواده است. مزایای استفاده از وکیل طلاق زوجه عبارتند از:

عدم نیاز به حضور زوجه در جلسات دادگاه و آرامش روحی و روانی وی
کاهش چشمگیری زمان رسیدگی به پرونده
افزایش احتمال پیروزی در پرونده و اثبات عسر و حرج زوجه
امکان احقاق حقوق مالی در دعاوی جداگانه مطالبه مهریه، نفقه و اجرت المثل؛ این مورد در زمانی که زن برای عسر و حرج خود دلیل و مدرک کافی ندارد، بیشتر به چشم می‌آید. وکیل خوب با به اجرا گذاشتن حقوق مالی زن و مذاکره با زوج وی برای توافق در موضوع طلاق و کاهش خسارات به طرفین مجاب می‌نماید.

اگر شوهر حکم دادگاه را اجرا ننماید و زن را طلاق ندهد چه میشود؟

مطابق قانون، اگر شوهر حکم دادگاه را اجرا ننماید و زن را طلاق ندهد، قاضی یا نماینده او بجای شوهر مستنکف، اقدام به طلاق و امضای سند آن در دفترخانه خواهد نمود.

در عمل، مدیر دفتر شعبه مربوطه که حکم طلاق را صادر نموده و یا حکم طلاق که پس از صدور و قطعیت از مرحله تجدیدنظر به مرحله بدوی برگشته است و اکنون اجرای حکم با شعبه بدوی میباشد، به دفترخانه مراجعه و محکوم له (زوجه) را طلاق میدهد.

وکیل طلاق از طرف زن در تهران

 بهترین وکیل تهران با در نظر گرفتن میزان حساسیت دعاوی خانواده و نیاز به تخصص و تجربه کافی در زمینه دعاوی خانوادگی اعم از طلاق، مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت و غیره، خود را در این زمینه مشغول به فعالیت داشته، تا بتوانند با وقوف بر قوانین، پرونده را مدیریت نیز نمایند!
زیرا دعاوی خانواده علاوه بر نیاز به اطلاع کافی و وافی از قوانین مربوطه، نیازمند یک بینش اخلاقی و حقوقی به مساله و موضوع مطروحه نیز دارد، این امر بیانگر این است که وکیل طلاق هنگامیکه وکیل طلاق از طرف زن میگردد، باید کلیه ابعاد مهم این قضیه را در نظر گرفته و با یک جامع نگری خاص و ویژه اقدام نماید. جهت مشاوره تخصصی با وکیل طلاق از طرف زن با ما تماس بگیرید.

وکیل طلاق از طرف زن در تهران با شماره 09121144321  آماده پاسخگویی به سوالات حقوقی شما عزیزان می باشد.

وکالت دعاوی خانواده

بهترین وکیل ستارخانبهترین وکیل ولنجکوکیل تخصصی امور کیفری و جزایی سعادت آبادوکیل تخصصی در سعادت آبادوکیل حضانت فرزند در سعادت آباد تهرانوکیل خوب کیفری سعادت آبادوکیل طلاق از طرف زن در سعادت آبادوکیل کیفری سعادت آبادوکیل متخصص ارث در سعادت آبادوکیل متخصص تنظیم لایحه دفاعیه سعادت آباد تهران

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *