وکیل خوب مواد مخدر تهران
یکی از بلاهای خانمانسوزی که از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، گریبانگیر جامعه ما بوده و هست، بحث استعمال، حمل مواد مخدر و نگهداری آن در سطح جامعه میباشد. چه بسیار جوانانی که با وجود استعدادهای بسیار زیاد در دام اعتیار گرفتار شدند و عمر، زیبایی، جوانی، انرژی و هر آن چیزی که خداوند در وجود آنها به ودیعه نهاده، به تباهی کشاندند. اعتیاد علاوه بر خود فرد، خانواده و اجتماع را به شدت تحت تاثیر قرار داده و هزینههای مادی و معنوی بسیار سنگینی را به کشور تحمیل میکند. در این میان، به نظر میرسد، تبیین ماهیت حقوقی و مجازات جرم حمل و نگهداری مواد مخدر و استفاده از مشاوره حقوقی و نظر وکیل مواد مخدر مجرب میتواند تا حدود زیادی از این مشکلات بکاهد.
وکیل مواد مخدر در تهران چگونه می تواند با ارائه راهکارهای قانونی به شما کمک کند؟!!! من همیشه به عزیزانی که دنبال وکیل در تهران هستند توصیه می کنم، برای تشخیص کیفیت کار یک وکیل، به میزان اطلاعاتی که به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهد دقت کنید.
بالا بودن حجم پرونده های مواد مخدر در کشورمان و به ویژه در تهران و همچنین زیاد بودن میزان مجازات آنها باعث شد تا گلچینی از مجازات انواع مختلف مواد مخدر و سؤالات پر تکراری را که مراجعین در مشاوره های حقوقی حضوری و تلفنی میپرسند برای شما بیان و هریک را با دقت بررسی کنند.
با خواندن این مقاله، میزان نیاز شما به بهترین وکیل مواد مخدر در تهران و مشاوره حقوقی در این زمینه به حداقل می رسد. پس تا انتهای مقاله با من همراه باشید…
معرفی کامل انواع پروندههای مواد مخدر
پرونده های مربوط به مواد مخدر بخش زیادی از پرونده های کیفری در دادگاه ها را تشکیل می دهند. استفاده از یک وکیل خوب برای مواد مخدر در تهران میتواند بسیاری از چالش های موجود در پرونده های مواد مخدر را برطرف کند.
مسلماً در برخی اوقات، فرد بیگناه درگیر مسائل مربوط به مواد مخدر میشود و نمیتواند به سادگی بیگناهی خود را ثابت کند. در این شرایط حساس، استفاده از علم و تجربیات وکیل زبده و ماهر در زمینه مواد مخدر لازم است.
استفاده از مواد مخدر صنعتی و سنتی در تهران و شهرهای اطراف آن باعث شده است که هر روز، نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل مواد مخدر در تهران بیشتر حس شود. تنظیم پروندههای مواد مخدر صنعتی از جمله شیشه و سنتی از جمله تریاک، بیشترین حجم پروندهها را در این خصوص شکل می دهند.
مهمترین ویژگیهای عمومی و تخصصی یک وکیل کارکشته مواد مخدر
وکیلهای مواد مخدر باید تجربه زیادی داشته باشند. داشتن علم بالا در این زمینه ضروری است. به خاطر حساس بودن پروندههای مواد مخدر و بالا بودن مجازاتشان، استفاده از وکیل ماهر نیاز است. وکیل مواد مخدر در تهران از مهمترین ویژگیهای عمومی و تخصصی یک وکیل کارکشته مواد مخدر می گوید:
1) از جمله ویژگیهای عمومی یک وکیل مواد مخدر در تهران ، می توان به داشتن اعتماد به نفس بالا برای دفاع از موکل خودش اشاره کرد. شاید برای شما هم جالب باشد اگر بدانید، که حتی اگر موکل گناهگار و متخلف باشد، وکیل عالم و با اعتماد به نفس میتواند از مجازات او کم کند.
2) برای ویژگی های تخصصی یک وکیل مواد مخدر در تهران نیز باید گفت که، وکیل باید دارای تجربیات زیاد در این زمینه باشد. به این خاطر که بررسی کردن پروندههای مختلف، وکیل را با چم وخم پروندههای این چنینی و رویه دادگاهها آشنا میکند.
3) وکیلی که دارای سابقه کاری بیشتری باشد، مطمئناً تجربه بیشتری نیز دارد. بهتر است برای پروندههای مربوط به مواد مخدر، از وکلای کار آزموده تر استفاده کنید.تحصیل در دانشگاههای برتر و همین طور مسلط بودن به تمام قوانین میتواند از ویژگیهای تخصصی وکیل کارکشته در تهران باشد.
چهکارهایی در ارتباط با انواع مواد مخدر جرم شناخته میشوند
مواد مخدر یکی از مسائلی است که هرگونه فعالیت در آن به جرم ختم میشود. در زیر برخی مسائل مربوط به مواد مخدر را بیان میکنم.
کشت خشخاش و کشت شاهدانه با هدف تولید مواد مخدر
وارد کردن، صادرکردن و تولید انواع مواد مخدر
نگهداری، حمل کردن، خریدن، توزیع و فروش مواد مخدر
ایجاد و یا اداره کردن مکانهایی برای استفاده از مواد مخدر
استفاده از مواد مخدر به هر شکلی، مگر در مواردی که قانون استثنا کرده باشد. مثل تجویز دکتر در صورت بیماری
تولید لوازمی که برای کشیدن مواد مخدر لازم است. مثل پایپ
کمک به فرار کردن و یا مخفی کردن متهمان مواد مخدر
از بین بردن مدارک مربوط به مواد مخدر
در تمامی مواردی که ذکر کردم، دادگاه بر اساس هدف، انگیزه، سابقه و… حکم صادر میکند.
عواملی که موجب تخفیف در مجازات مجرمان مواد مخدر میشوند کدامند؟
بر طبق ماده ۳۸ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر سال ۷۶، دادگاه میتواند در صورتی که جهات تخفیفی وجود داشته باشد، مجازات را تا نصف تخفیف دهد. در صورتی که فردی به حبس ابد محکوم شده باشد، دادگاه میتواند حبس او را به ۱۵ سال کاهش دهد و اگر حکم اعدام برای او صادر شده باشد، تقاضای تخفیف و عفو، به کمیسیون عفو ارسال میشود. وکیل مواد مخدر در تهران عواملی که موجب تخفیف در مجازات مجرمان مواد مخدر میشوند را برای شما معرفی می کند
در ادامه قصد دارم بعضی از دلایلی که در قانون جزاء باعث تخفیف در مسائل مربوط به مواد مخدر می شوند را برای شما لیست کنم:
۱) همکاری مؤثر متهم در شناسایی شریک یا شرکا و به دست آوردن مدارک و لوازم اعمال جرم
۲) اوضاع و احوال خاص مرتکب جرم مثل انگیزه شرافتمندانه
۳) اعلام متهم قبل از تعقیبش و اقرارش به انجام جرم
۴) پشیمانی متهم، حُسن سابقه و وضع خاص جسمانیاش مثل بیماری و بالا بودن سن
۵) تلاش متهم برای کم کردن آثار جرم
۶) دخالت ضعیف شریک یا معاون جرم
نحوه اعمال تخفیف در پروندههای مواد مخدر
در صورتی که دادگاه تشخیص دهد مجرم، لایق تخفیف است، باید دلایل خودش را در پرونده ذکر کند و با توجه به دلایل، به او تخفیف دهد. در تبصره ماده ۳۸ قانون اصلاح مواد مخدر آمده است در صورتی که محکوم با نیروی انتظامی همکاری کند و باعث کشف شبکه مواد مخدر شود، دادگاه میتواند با تقاضای نیروی انتظامی و بر اساس سند موجود، مجازات فرد را ضمن اصلاح کردن رأی اولیه، تا نصف تخفیف بدهد.
مجازات حمل (قاچاق) و نگهداری مواد مخدر
دادگاه با توجه به نوع مواد مخدر، میزان، سابقه محکوم، نحوه دستگیری مجرم، همکاری او و همچنین شرایط روحی و جسمی او، حکم صادر میکند. حمل (قاچاق) مواد مخدر نیز دارای مجازات های متنوعی است و با توجه به نوع و میزان مواد مخدر و همچنین علم قاضی در پرونده، احکام متفاوتی صادر میشود. اما آنچه که مهم است، این است که قاچاق و حمل مواد مخدر صنعتی از جمله شیشه و هروئین، مجازات به شدت بیشتری نسبت به مواد مخدر سنتی مثل تریاک دارند.
نگهداری مواد مخدر با توجه به نوع و مقدار آن، دارای جریمه نقدی، حبس و شلاق است و در صورتی که میزان آن بالا باشد میتواند مجازات اعدام را هم در پی داشته باشد.
مجازات خرید و فروش و استعمال (مصرف) مواد مخدر
بر طبق قانون اصلاح مواد مخدر، خرید، فروش و مصرف مواد مخدر هم جرم بوده و با توجه به نوع و مقدار آن مجازاتهای مختلفی دارد. در صورتی که استعمال (مصرف) مواد مخدر باعث بروز جرم دیگری از جمله قتل، سرقت و غیره شود، مجازات جرم ثانویه، جداگانه محسوب میشود.
مطمئناً مصرف مواد مخدر صنعتی مجازاتی بیشتر از مواد مخدر سنتی دارد. به خاطر اینکه مواد صنعتی، توهم بیشتری ایجاد کرده و باعث بروز جرم های ثانویه بعدی میشوند. به همین دلیل، قانونگذار با جرم انگاری این مسئله، مجازات سنگینتری برای این نوع مواد مخدر در نظر گرفته است تا بتواند از این طریق نظم عمومی را بهبود دهد و از هرج و مرج بعدی جلوگیری کند.
مجازات حمل (قاچاق) و نگهداری ماری جوانا (گل)
در مورد ماده مخدر گل، ماده قانونی دقیقی در قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد. اما مجازات آن طبق رویه دادگاه، همان مجازات حشیش در نظر گرفته شده است. به همین دلیل برای توضیح مجازات ماده مخدر گل، از حشیش استفاده میکنیم.
مجازات حمل، قاچاق و فروش ماده مخدرگل (ماری جوانا)
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۴ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، از ۴ تا ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا ۳ سال حبس
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، از ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۳ تا ۱۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم
مجازات نگهداری و خرید گل
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۳ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، ۵ تا ۱۵ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، ۱۵ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۴۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲ تا ۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلو تا ۲۰ کیلو، ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۵ تا ۱۰ سال حبس و در صورت تکرار برای بار دوم، علاوه بر مجازاتهای ذکر شده، به مصادره اموال نیز محکوم میشود و اگر برای بار سوم دستگیر شود، اعدام شده و اموال او مجدداً مصادره میشود
۵. بیش از ۲۰ کیلو تا ۱۰۰ کیلوگرم، علاوه بر مجازات ذکر شده در شماره ۴، به ازای هر کیلو، ۲ میلیون ریال به مجازات جزای نقدی مرتکب اضافه میشود و در صورت تکرار، فرد اعدام میشود و اموالش مصادره خواهد شد
۶. بیش از ۱۰۰ کیلو، علاوه بر مجازات جریمه نقدی و شلاق ذکر شده در شماره ۴ و ۵، مجرم به حبس ابد محکوم میشود و در صورتی که به او عفو بخورد و بتواند از زندان بیرون آید و مجدداً مرتکب جرم مواد مخدر شود، اعدام خواهد شد و اموالش مصادره میشود
مجازات خرید و فروش و استعمال (مصرف) ماری جوانا (گل)
در مورد خرید و فروش گل، همانطور که در عنوان قبلی بیان شد، حکم خاصی وجود ندارد و باید به حکم ماده مخدر حشیش توجه کنیم. زیرا از نظر قانون، این دو ماده مخدر، دارای مجازات یکسانی در زمینه خرید هستند.
متأسفانه افراد زیادی هستند که فکر میکنند کشیدن (مصرف) گل (ماری جوانا) مجازاتی ندارد و این ماده، جزء مواد مخدر محسوب نمیشود اما این درست نیست.
در صورت کشف این مسئله، دادگاه با شما برخورد خواهد کرد و برای شما مجازات در نظر میگیرد. اگر شما معتاد باشید به ۱ تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی و همینطور تا ۳۰ ضربه شلاق محکوم میشوید و اگر برای بار اول از گل استفاده کرده باشید، به ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۱ تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشوید.
با توجه به فراگیر بودن مصرف ماده مخدر گل، در صورتی که در این زمینه مشکلی برای شما پیش آمد حتماً با یک وکیل مواد مخدر در تهران صحبت کنید تا خدایی نکرده متضرر نشوید.
مجازات حمل (قاچاق) و نگهداری مواد مخدر شیشه
بر طبق ماده ۸ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر سال ۷۶، در صورت حمل و نگهداری ماده مخدر شیشه، با توجه به میزان مواد، مجازات های زیر اجرا میشوند:
۱. تا ۵ سانتی گرم، از ۵۰۰ هزار ریال تا ۱ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵ سانتی گرم تا ۱ گرم، از ۲ تا ۶ میلیون ریال جریمه نقدی و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۳. بیش از ۱ گرم تا ۴ گرم، از ۸ تا ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲ تا ۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۴. بیش از ۴ گرم تا ۵۰ گرم، از ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی، ۵ تا ۸ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۵. بیش از ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم شیشه، از ۴۰ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۱۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۶. بیش از ۳۰ گرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم
مجازات خرید و فروش و استعمال (مصرف) مواد مخدر شیشه
مجازات خرید و فروش شیشه متفاوت است و با توجه به خالص بودن مواد، حکم توسط دادگاه صادر میشود. در صورتی که فرد دارای سوء سابقه باشد، مجازاتش بیشتر نیز خواهد شد.
۱. تا ۵ سانتی گرم، از ۵۰۰ هزار ریال تا ۱ میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا پنجاه ضربه شلاق
۲. بیش از ۵ سانتی گرم تا ۱ گرم، از ۲ تا ۶ میلیون ریال جریمه نقدی و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۳. بیش از ۱ گرم تا ۴ گرم، از ۸ تا ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲ تا ۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۴. بیش از ۴ گرم تا ۵۰ گرم، از ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی، ۵ تا ۸ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۵. بیش از ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم شیشه، از ۴۰ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۱۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۶. بیش از ۳۰ گرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم
دقت کنید که اعتیاد با استعمال متفاوت است. کسی که برای بار اول شیشه مصرف کرده، طبق بند ۲ ماده ۱۹ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، به ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲ تا ۱۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود.
در صورتی که فرد معتاد باشد و برای چندمین بار از شیشه استفاده کند و این کار برای او تبدیل به عادت شده باشد، بر طبق ماده ۱۶ این قانون، به ۱ تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی و تا ۳۰ ضربه شلاق محکوم میشود. اگر برای بار دوم، فرد دستگیر شود، برای هر مرتبه، هر بار تا ۷۴ ضربه شلاق در نظر گرفته خواهد شد.
مجازات حمل (قاچاق) و نگهداری حشیش
قانونگذار در ماده ۴ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر آورده است که، هرکس به قاچاق و حمل حشیش بپردازد، براساس موارد زیر مجازات وی محاسبه می شود:
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۴ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، از ۴ تا ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا ۳ سال حبس
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، از ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۳ تا ۱۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم
مجازات نگهداری و مخفی کردن حشیش
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۳ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، ۵ تا ۱۵ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، ۱۵ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۴۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲ تا ۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلو تا ۲۰ کیلو، ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۵ تا ۱۰ سال حبس و برای بار دوم، علاوه بر مجازات ذکر شده، به مصادره اموال نیز محکوم میشود و اگر برای بار سوم دستگیر شود، اعدام شده و اموال او مجدداً مصادره میشود
۵. بیش از ۲۰ کیلو تا ۱۰۰ کیلوگرم، علاوه بر مجازات ذکر شده در شماره ۴، به ازای هر کیلو، ۲ میلیون ریال به مجازات جزای نقدی اضافه خواهد شد و در صورت تکرار، فرد اعدام میشود و اموالش مصادره خواهد شد
۶. بیش از ۱۰۰ کیلو، علاوه بر مجازات جریمه نقدی و شلاق که در شماره ۴ و ۵ آمده، مجرم به حبس ابد محکوم میشود و در صورتی که به او عفو بخورد و بتواند از زندان بیرون آید و مجدداً مرتکب جرم مواد مخدر شود، اعدام خواهد شد و اموالش مصادره میشود
مجازات خرید و فروش و استعمال (مصرف) حشیش
اما برسیم به مجازات های مربوط به ماده مخدر حشیش که خیلی از کاربران محترم در مورد آن ها سؤال کرده بودند. در صورت خرید حشیش، مجازات فرد براساس موارد زیر محاسبه می شود:
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۳ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، ۵ تا ۱۵ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، ۱۵ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۴۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲ تا ۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلو تا ۲۰ کیلو، ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۵ تا ۱۰ سال حبس و برای بار دوم، علاوه بر مجازات ذکر شده، به مصادره اموال نیز محکوم میشود و اگر برای بار سوم دستگیر شود، اعدام شده و اموال او مجدداً مصادره میشود
۵. بیش از ۲۰ کیلو تا ۱۰۰ کیلوگرم، علاوه بر مجازات ذکر شده در شماره ۴، به ازای هر کیلو، ۲ میلیون ریال به مجازات جزای نقدی اضافه خواهد شد و در صورت تکرار، فرد اعدام میشود و اموالش مصادره خواهد شد
۶. بیش از ۱۰۰ کیلو، علاوه بر مجازات جریمه نقدی و شلاق که در شماره ۴ و ۵ آمده، مجرم به حبس ابد محکوم میشود و در صورتی که به او عفو بخورد و بتواند از زندان بیرون آید و مجدداً مرتکب جرم مواد مخدر شود، اعدام خواهد شد و اموالش مصادره میشود
مجازات فروش حشیش
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۴ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، از ۴ تا ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا ۳ سال حبس
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، از ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۳ تا ۱۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم
در صورت مصرف حشیش، اگر اولین بار باشد، فرد به ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۱ تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود. اگر فرد معتاد باشد و به طور دائمی آن را مصرف کند، ۱ تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی و تا ۳۰ ضربه شلاق، جریمه او خواهد بود.
مجازات حمل (قاچاق) و نگهداری و فروش هروئین
بر طبق ماده ۸ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، هرکس هروئین، مرفین، کوکائین و غیره را وارد کشور کند، یا حمل، نگهداری و یا خرید و فروش کند، با توجه به میزان آن به مجازات زیر محکوم میشود.
۱. تا ۵ سانتی گرم، از ۵۰۰ هزار ریال تا ۱ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵ سانتی گرم تا ۱ گرم، از ۲ تا ۶ میلیون ریال جریمه نقدی و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۳. بیش از ۱ گرم تا ۴ گرم، از ۸ تا ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲ تا ۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۴. بیش از ۴ گرم تا ۵۰ گرم، از ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی، ۵ تا ۸ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۵. بیش از ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم شیشه، از ۴۰ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۱۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۶. بیش از ۳۰ گرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم
مجازات خرید و فروش هروئین متفاوت است و با توجه به میزان و مقدار خالص بودن مواد، محاسبه میشود.
مجازات خرید و فروش و استعمال (مصرف) هروئین
۱. تا ۵ سانتی گرم، از ۵۰۰ هزار ریال تا ۱ میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا پنجاه ضربه شلاق
۲. بیش از ۵ سانتی گرم تا ۱ گرم، از ۲ تا ۶ میلیون ریال جریمه نقدی و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۳. بیش از ۱ گرم تا ۴ گرم، از ۸ تا ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲ تا ۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۴. بیش از ۴ گرم تا ۵۰ گرم، از ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی، ۵ تا ۸ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۵. بیش از ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم شیشه، از ۴۰ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۱۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۶. بیش از ۳۰ گرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم
کاربر گرامی با توجه به بالا بودن میزان مجازات این ماده مخدر، توصیه می کنم در صورت بروز مشکل حتماً با یک وکیل مواد مخدر مشورت کنید. طبق بند ۲ ماده ۱۹ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، در صورت مصرف هروئین برای بار اول، فرد به ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲ تا ۱۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود.
در صورت معتاد بودن فرد و مصرف دائمی هروئین، فرد به ۱ تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی و تا ۳۰ ضربه شلاق محکوم میشود. اگر برای بار دوم، فرد دستگیر شود، برای هر مرتبه، هربار تا ۷۴ ضربه شلاق خواهد خورد.
مجازات حمل (قاچاق) و نگهداری مواد مخدر تریاک
مسئله جالب توجهی که وجود دارد این است که در قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، قاچاق و نگهداری تریاک در ۲ ماده جداگانه مطرح و مجازات های متفاوتی برایشان در نظر گرفته شده است. ماده ۴ این قانون در خصوص قاچاق آورده است که:
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۴ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، از ۴ تا ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا ۳ سال حبس
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، از ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۳ تا ۱۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم
مجازات نگهداری تریاک
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۳ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، ۵ تا ۱۵ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، ۱۵ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۴۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲ تا ۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلو تا ۲۰ کیلو، ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۵ تا ۱۰ سال حبس و در صورت تکرار برای بار دوم، علاوه بر مجازاتهای ذکر شده، به مصادره اموال نیز محکوم میشود و اگر برای بار سوم دستگیر شود، اعدام شده و اموال او مجدداً مصادره میشود
۵. بیش از ۲۰ کیلو تا ۱۰۰ کیلوگرم، علاوه بر مجازات ذکر شده در شماره ۴، به ازای هر کیلو، ۲ میلیون ریال به مجازات جزای نقدی مرتکب اضافه میشود و در صورت تکرار، فرد اعدام میشود و اموالش مصادره خواهد شد
۶. بیش از ۱۰۰ کیلو، علاوه بر مجازات جریمه نقدی و شلاق ذکر شده در شماره ۴ و ۵، مجرم به حبس ابد محکوم میشود و در صورتی که به او عفو بخورد و بتواند از زندان بیرون آید و مجدداً مرتکب جرم مواد مخدر شود، اعدام خواهد شد و اموالش مصادره میشود
دوست دارم در همین جا توجه شما را به این نکته جلب کنم که، در همه مواردی که اموال مجرم مصادره میشود، حداقلهایی که برای ادامه حیات خانوادهاش لازم است، برای او کنار گذاشته میشود و مازاد بر آن مصادره میشود.
مجازات خرید و فروش و استعمال (مصرف) مواد مخدر تریاک
در بحث خرید و فروش تریاک هم، بحث زیادی وجود دارد. قانونگذار در مورد فروش تریاک، سختگیری بیشتری نسبت به خرید آن دارد.
اگر کسی بخواهد تریاک بخرد و در این فاصله دستگیر شود، با توجه به میزان تریاک، قاضی حکم به مجازات زیر میدهد:
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۳ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، ۵ تا ۱۵ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، ۱۵ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۴۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲ تا ۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلو تا ۲۰ کیلو، ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۵ تا ۱۰ سال حبس و برای بار دوم، علاوه بر مجازات ذکر شده، به مصادره اموال نیز محکوم میشود و اگر برای بار سوم دستگیر شود، اعدام شده و اموال او مجدداً مصادره میشود
۵. بیش از ۲۰ کیلو تا ۱۰۰ کیلوگرم، علاوه بر مجازات ذکر شده در شماره ۴، به ازای هر کیلو، ۲ میلیون ریال به مجازات جزای نقدی اضافه شده و در صورت تکرار، فرد اعدام میشود و اموالش مصادره خواهد شد
۶. بیش از ۱۰۰ کیلو، علاوه بر مجازات جریمه نقدی و شلاق که در شماره ۴ و ۵ آمده، مجرم به حبس ابد محکوم میشود و در صورت اینکه به او عفو بخورد و بتواند از زندان بیرون آید و مجدداً مرتکب جرم مواد مخدر شود، اعدام خواهد شد و اموالش مصادره میشود
در صورتی که فرد بخواهد تریاک را بفروشد، با توجه به میزان خالص بودن تریاک، به مجازات زیر محکوم میشود:
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۴ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، از ۴ تا ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا ۳ سال حبس
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، از ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۳ تا ۱۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم
در صورت مصرف تریاک، اگر برای بار اول باشد، فرد به ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۱ تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود اما اگر فرد معتاد باشد، ۱ تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی و تا ۳۰ ضربه شلاق، جریمه او است.
واقعا ناراحت کننده است اما به دلیل زیاد بودن پروندههای تریاک در تهران ، ما ماهیانه تماس های بسیار زیادی دریافت می کنیم که خواهان مشاوره با یک وکیل مواد مخدر در تهران هستند.
ارتباط مدت زمان محکومیت به جرم اعتیاد و حمل مواد مخدر با سوء پیشینه (سابقه)
در مواردی که شخصی به دلیل اعتیاد چند روزی به زندان رفته باشد، تا زمانی که این اتهام تبدیل به محکومیت نشود، مشکلی برای متهم ایجاد نمیشود. اما اگر در دادگاه محکوم شود، برای فرد سوء سابقه ایجاد شده و در پرونده او ثبت میشود.
در صورتی که شما تریاک، حشیش، سوخته، تفاله تریاک و بنگ را حمل یا مخفی یا قاچاق کنید و یا حتی آن را بخرید و بفروشید و یا بسازید و به نقاط مختلف ارسال کنید، اگر مقدار مواد های ذکر شده کمتر از ۵ کیلوگرم باشد، در صورتی که باز هم این جرم را تکرار کنید، برای بار دوم، شما به یک برابر و نیم، برای بار سوم شما به ۲ برابر و در مرتبههای بعدی به ترتیب به دو ونیم، سه، سه و نیم و … برابر مجازات جرم جدید محکوم خواهید شد.
در مواد مخدر هروئین و امثال آن در صورتی که مجازات شما اعدام نباشد (کمتر از ۳۰ گرم مواد مخدر)، در صورتی که باز هم جرم را تکرار کنید، برای بار دوم به یک برابر و نیم و برای بار سوم به ۲ برابر مجازات محکوم خواهید شد.
آزادسازی خودروی توقیفی به دلیل حمل (قاچاق) مواد مخدر
طبق ماده ۳۰ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، وسایل نقلیه مثل ماشین و موتور که حامل مواد مخدر باشند، به نفع دولت ضبط میشوند. اما اگر مالک ماشین و یا موتور بتواند ثابت کند که بدون اجازه و اطلاع او، در ماشین یا موتورش، مواد مخدر جا ساز کردند، دولت باید وسیله نقلیه را به مالک برگرداند.
کاربر عزیز، اثبات این موضوع بسیار مشکل بوده و بهتر است برای از دست نرفتن داراییتان از یک وکیل خوب برای مواد مخدر در تهران کمک بگیرید.
اثبات عدم تعلق انواع مواد مخدر
متأسفانه بارها شاهد بوده ام که، افرادی برای متهم کردن فردی به داشتن مواد مخدر، برای او پاپوش درست میکنند و به این طریق قصد دارند که فرد را به مرگ واقعی (اعدام) و یا مرگ اجتماعی (محرومیت از حقوق اجتماعی مثل حبس و ایجاد سوء پیشینه) محکوم کنند. در این زمانها، اثبات عدم تعلّق مواد به فرد متهم سخت است.
قانونگذار در ماده ۲۶ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر آورده است که، اگر کسی برای فرد دیگری پاپوش درست کند و مواد مخدر و یا وسایل مصرف مواد را در جایی قرار بدهد، به حداکثر مجازات همان جرمی که انجام داده، محکوم میشود.
عفو از مجازات حبس به جرم استعمال (مصرف) مواد مخدر
قانونگذار برای مصرف مواد مخدر، چه برای بار اول باشد و چه فرد معتاد به آن باشد، جزای نقدی و شلاق در نظر گرفته است. هیچ حبسی برای استعمال (مصرف) مواد مخدر صنعتی و سنتی وجود ندارد. تنها زمانی که در بازداشتگاه به سر میبرید، ممکن است حبس بشید. اما بر طبق قانون اگر کسی نتواند جریمه نقدی را پرداخت کند، دادگاه میتواند بر اساس ماده ۳۱ این قانون، فرد را به ازای روزی ۱۰ هزار ریال در زندانهای نیمهباز (زندانهایی که در آن، مجرم میتواند به فعالیت آموزشی، حرفهای، درمانی و غیره بپردازد) و باز (زندانی بدون حفاظت و مأمور که فرد را به کاری مشغول میکنند و شب را در نزدیکترین آسایشگاه تعیین شده اسکان می دهند) و یا مراکز اشتغال و حرفه آموزی نگه دارد.
در صورتی که دادگاه از طرز کار و رفتار مجرم راضی باشد، مبلغ فوق به ازای روزی ۲۰ تا ۵۰ هزار ریال محاسبه میشود. در هر صورت میزان حبس جایگزین جزای نقدی، بیشتر از ۱۰ سال نیست. این رو هم اضافه کنم که، جایگزین کردن مجازات نیاز به تخصص دارد و بهتر است این کار را به عهده یک وکیل مواد مخدر کارکشته بسپارید.
مجازات حمل (قاچاق)، نگهداری و فروش پایپ
ماده ۲۰ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر میگوید، هرکس لوازم مصرف مواد مخدر مثل پایپ را بسازد، وارد کند و خرید و فروش کند، به ۱ تا ۵ میلیون ریال جزای نقدی و ۱۰ تا ۵۰ ضربه شلاق محکوم میشود.
کسانی که لوازم مصرف مواد مخدر را نگهداری و یا مخفی میکنند، علاوه بر ضبط تمام وسایل، به ازای هر عدد از آنها، به ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی و یا ۵ تا ۲۰ ضربه شلاق محکوم میشوند.
جاسازی مواد مخدر در ماشین فردی دیگر برای صاحب ماشین و فرد جا ساز کننده چه مجازاتی دارد؟
اگر کسی مواد را در داخل ماشین شخص دیگر جاساز کند، در صورت اثبات این مسئله و پیدا کردن فرد متهم، او به اشد مجازات مربوط به همان جرم محکوم میشود.
صاحب ماشین، به خاطر اینکه جرمی مرتکب نشده است، مجازات هم نمیشود اما در درجه اول، دادگاه او را مجرم میشناسد و صاحب ماشین باید اثبات کند که از این مسئله بی اطلاع بوده است. اثبات بی گناه بودن مسئله پیچیدهای است.
جاسازی مواد مخدر در منزل فردی دیگر برای صاحب خانه و فرد جا ساز کننده چه مجازاتی دارد؟
جاساز کردن مواد مخدر برای متهم کردن فردی دیگر مهم است و برای قانونگذار فرقی نمیکند که این جاساز در خانه باشد یا در ماشین شخصی دیگر. به خاطر همین مسئله، اگر کسی مواد مخدر را در خانه کسی جاساز کند، به حداکثر مجازات همان جرم محکوم میشود. مثلاً اگر مجازات جرمی ۴ تا ۵۰ میلیون ریال جریمه و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق است، برای فرد ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۷۴ ضربه شلاق در نظر گرفته میشود.
مجازات حمل (قاچاق) و فروش مواد مخدر برای افراد زیر ۱۸ سال
افراد زیر ۱۸ سال به دلیل نداشتن شرط بلوغ، برخلاف افراد بالغ و بالای ۱۸ سال مسئولیت کیفری ندارند و در صورت انجام جرم به اقدامات تأمینی و تربیتی محکوم میشوند. افراد زیر ۱۸ سال به زندان فرستاده نمیشوند و شلاق هم نمیخورند. بنابر صلاح دید قاضی، اگر سن مرتکب بین ۹ تا ۱۵ سال باشد، برای او یکی از موارد زیر در نظر گرفته می شود.
۱. تحویل طفل به والدین با اخذ تعهد به ادب کردن او
۲. معرفی طفل به مددکار اجتماعی و روانشناس
۳. فرستادن طفل به مراکز آموزشی و فرهنگی
۴. اقدام لازم برای درمان اعتیاد طفل
۵. جلوگیری از معاشرت و برخورد طفل با اشخاص خاص
۶. جلوگیری از رفت و آمد طفل به محلهای معین
۷. تحویل طفل به اشخاص دیگر غیر از والدین در صورت صلاح دید دادگاه
اگر سن فرد از ۱۵ تا ۱۸ سال باشد، برای او موارد زیر را در نظر میگیرند.
۱. نگهداری در کانون اصلاح و تربیت برای مدتهای معین
۲. پرداخت جزای نقدی
۳. انجام خدمات عمومی رایگان
رفع شدن سوء سابقه (پیشینه) مربوط به مواد مخدر شیشه چگونه ممکن است ؟
سوء پیشینه به عنوان یکی از مجازاتهای تبعی در ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی بیان شده است. در خصوص هر جرم، پاک شدن سوء پیشینه متفاوت است.
گذشتن ۷ سال در محکومیتهای سلب کردن حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی منجر به پاک شدن سوء پیشینه می شود
گذشتن ۳ سال در محکومیتهای قطع عضو، قصاص عضو، نفی بلد ( تبعید ) و مجازات هایی با داشتن حبس تا درجه ۴ ( حبس بیش از ۵ تا ۱۰ سال ) سوء پیشینه را پاک می کند
گذشتن ۲ سال در محکومیت به شلاق حدی (شلاقی که تعداد آن از صد تا بیشتر نخواهد شد)، قصاص عضو تا مبلغ نصف دیه و مجازات هایی با داشتن حبس درجه ۵ ( حبس بیش از ۲ تا ۵ سال ) دیگر سوء پیشینه را برای شما به همراه ندارد
در رفع سوء پیشینه مربوط به مواد مخدر شیشه باید بر طبق پرونده و رأی صادر شده، میزان گذر سال برای رفع سوء پیشینه را معین کرد. در صورتی که مجازات فردی به دلیل حمل شیشه، حبس ابد باشد، بعد از توقف مجازات، ۷ سال زمان نیاز دارد تا سوء پیشینه را حذف شده بداند و اگر کسی مجازاتش حبس کمتر از این باشد، به نسبت میزان حبس، شلاق و جزای نقدی، مدت زمان مورد نیاز برای رفع سوء پیشینه مشخص میشود.
تبدیل مجازات حمل (قاچاق) شیشه به جزای نقدی چگونه ممکن است؟
باید توجه کنید که بر اساس ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی، مجازات جرائمی که مربوط به مواد مخدراند، قابل تعلیق نیستند و دادگاه نمیتواند حکم را اجرا نکند. تنها در صورتی که مقدار شیشه حمل شده، تا ۱ گرم باشد، دادگاه باید حکم به شلاق و جریمه نقدی بدهد و برای مازاد از این مقدار، دادگاه حکم به حبس هم میدهد و از آنجایی که نمیتوانیم مجازات مربوط به حبس را در دسته مجازات های جایگزین حبس قرار دهیم، در نتیجه تبدیل شدن آن به جزای نقدی امکان پذیر نیست.
مجازات حمل (قاچاق) و نگهداری مواد مخدر طبیعی و روان گردان
دادگاه بر اساس میزان مواد مخدر طبیعی نزد فرد مجرم برای او حکم صادر میکند. مواد مخدر طبیعی از جمله تریاک، بنگ، چرس، گراس، شیره، سوخته و تفاله تریاک است که مجازات حمل و نگهداری آن را در زیر عنوان می کنم.
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۳ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، ۵ تا ۱۵ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، ۱۵ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۴۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲ تا ۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلو تا ۲۰ کیلو، ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۵ تا ۱۰ سال حبس و در صورت تکرار برای بار دوم، علاوه بر مجازاتهای ذکر شده، به مصادره اموال نیز محکوم میشود و اگر برای بار سوم دستگیر شود، اعدام شده و اموال او مجدداً مصادره میشود
۵. بیش از ۲۰ کیلو تا ۱۰۰ کیلوگرم، علاوه بر مجازات ذکر شده در شماره ۴، به ازای هر کیلو، ۲ میلیون ریال به مجازات جزای نقدی مرتکب اضافه میشود و در صورت تکرار، فرد اعدام میشود و اموالش مصادره خواهد شد
۶. بیش از ۱۰۰ کیلو، علاوه بر مجازات جریمه نقدی و شلاق ذکر شده در شماره ۴ و ۵، مجرم به حبس ابد محکوم میشود و در صورت اینکه به او عفو بخورد و بتواند از زندان بیرون آید و مجدداً مرتکب جرم مواد مخدر شود، اعدام خواهد شد و اموالش مصادره میشود
اما در صورتی که مواد روانگردان صنعتی قاچاق و نگهداری شود، مجرم به مجازات زیر محکوم می شود.
1. تا ۵ سانتی گرم، از ۵۰۰ هزار ریال تا ۱ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵ سانتی گرم تا ۱ گرم، از ۲ تا ۶ میلیون ریال جریمه نقدی و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۳. بیش از ۱ گرم تا ۴ گرم، از هشت تا ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲ تا ۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۰ ضربه شلاق
۴. بیش از ۴ گرم تا ۵۰ گرم، از ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی، ۵ تا ۸ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۵. بیش از ۱۵ گرم تا ۳۰ گرم شیشه، از ۴۰ تا ۶۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۱۰ تا ۱۵ سال حبس و ۳۰ تا ۷۴ ضربه شلاق
۶. بیش از ۳۰ گرم، اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم
مجازات خرید و فروش مواد مخدر طبیعی
۱. تا ۵۰ گرم، تا ۴ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۵۰ ضربه شلاق
۲. بیش از ۵۰ گرم تا ۵۰۰ گرم، از ۴ تا ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا ۳ سال حبس
۳. بیش از ۵۰۰ گرم تا ۵ کیلوگرم، از ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی و ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۳ تا ۱۵ سال حبس
۴. بیش از ۵ کیلوگرم، اعدام و مصادره اموال به استثنای هزینه تأمین زندگی متعارف برای خانواده محکوم
در مورد استعمال مواد مخدر طبیعی اگر فرد معتاد باشد، به ۱ تا ۵ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۳۰ ضربه شلاق محکوم میشود و اگر برای بار اول از مواد مخدر طبیعی استفاده کرده باشد، به ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۱ تا ۵ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم میشوند.
درخصوص خرید و فروش روانگردان های صنعتی نیز همان حکم مواد مخدر صنعتی (مثل شیشه و…) که پیش تر در همین مقاله به آن اشاره کردم حاکم است. در مورد استعمال و مصرف روانگردان ها، اگر فرد به مصرف معتاد باشد، به ۱ تا ۵ میلیون ریال جریمه نقدی و تا ۳۰ ضربه شلاق محکوم میشود ولی اگر برای اولین بار از روانگردان استفاده کرده باشد، ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۱ تا ۵ میلیون ریال جریمه نقدی مجازات او خواهد بود.
مهلت رسیدگی به پروندههای مواد مخدر در دادگاه تجدید نظر
دادگاه صالح برای رسیدگی به جرائم مربوط به حمل، قاچاق، خرید، فروش و اخفاء مواد مخدر، دادگاه انقلاب است. در صورت اعتراض به رأی دادگاه، پرونده به دادگاه تجدید نظر فرستاده میشود. مهلت تجدید نظر خواهی برای افراد داخل ایران ۲۰ روز و افراد مقیم خارج از ایران ۲ ماه است.
دادگاه باید در اولین فرصت نسبت به صدور حکم مناسب اقدام کند. بر طبق ماده ۳۷ قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر، طول مدت بازداشت موقت نباید بیشتر از ۴ ماه باشد.
اگر در این زمان، حکم صادر نشود، مرجع صادر کننده رأی مکلّف است فرد را آزاد کند مگر اینکه به دلایل قانونی، نیاز به بازداشت مجدد باشد که در این صورت با بیان دلیل، قرار بازداشت باقی میماند.
به امید روزی که هریک از ما انسان ها با درک ارزش های خود، همیشه از چیزهایی که به این ارزش های آسیب می زنند دوری کنیم.
شماره و آدرس دفتر وکیل حرفه ای مواد مخدر در تهران
برای مشاوره و اعلام وکالت در پرونده های مواد مخدر تهران و سایر شهرستان ها ، می توانید با حضور در دفتر وکالت وکیل مواد مخدر در تهران به ادرس تهران ، سعادت آباد ، از مشاوره وکیل متخصص مواد مخدر استفاده نمود و در صورتی که بعد مسافت و یا سایر عوامل مانع حضور شما می گردد از طریق شماره تلفن 09121144321 به صورت تلفنی، واتساپ و تلگرام با وکیل پایه یک دادگستری در تهران در تماس باشید تا علاوه بر مشاوره در خصوص نحوی اعطای وکالت نیز توضیحات لازم ارائه گردد.