تنظیم شکوائیه توسط وکیل پایه یک دادگستری
در تنظیم شکواییه چند نکته و شرط لازم میباشد که عبارتند از :
1-داشتن اهلیت :
در جرایمی که تعقیب آن منوط به شکایت شخص زیان دیده از جرم است ، شخص باید اهلیت داشته باشد . اهلیت در قانون جمهوری اسلامی ایران داشتن سن لازم میباشد که در دختران سن 9 سالگی و در پسران سن 15 سالگی می باشد اما معمولا رویه عملی دادگاه سن 18 سالگی میباشد. در صورتی که فرد هنوز به سن لازم نرسیده باشد باید ولی یا قیم فرد نسبت به شکایت اقدام کند .
2-شکایت شاکی :
جرایمی هست که تنها با شکایت شاکی قابل پیگیری می باشد و فاقد جنبه های عمومی هستند مانند جرایم افترا، توهین و فحاشی و در این مسائل بلافاصله پس از تقدیم شکوائیه به دادسرا تعقیب و تحقیقات شروع می شود.
3-اعلام و اخبار ضابتین دادگستری :
در جرایم عمومی و غیر قابل گذشت با اعلام و گزارش ضابطین دادگستری تعقیب جرایم را دنبال می کند . قابل ذکر است که ضابطین قوه قضائیه، ماموران نیروی انتظامی می باشند.
4-اظهار و اقرار متهم
5-جرایم مشهود
وکیل پایه یک دادگستری برای دفاع از موکلین، با استفاده از تخصص و تجربه و تسلط بر نحوه ارائه شکواییه و دادخواست برای اقناع وجدان قاضی به منظور صدور رأی جهت احقاق حقوق موکلین عزیز در حال ارائه خدمات تنظیم اوراق قضایی دادخواست و شکواییه به هموطنان عزیز در تمام نقاط ایران می باشد.
شما می توانید از این طریق شکواییه خود را درخواست دهید تا در کوتاهترین وقت ممکن توسط وکیل پایه یک متخصص بررسی و تنظیم شده و با برایتان ارسال گردد.
مشاوره حقوقی نگارش شکواییه (شکایت نامه) یکی ازخدمات وکیل پایه یک دادگستری امید لاهیجانی نژاد، به صورت انلاین میباشد. در صورتی که خودتان میخواهید وکیل خودتان باشید یا به عبارت دیگر پیگیری پرونده خودتان را داشته باشید تا هزینه ها را کاهش دهید، میتوانید نگارش شکوائیه و اخذ مشاوره حقوقی آنلاین یا تلفنی را به ما بسپارید تا بتوانید در هزینه ها صرفه جویی نمایید. شما میتوانید با کمترین هزینه بهترین مسیر را برای نگارش شکواییه و عدالت خواهی انتخاب نمایید.
شکواییه چیست ؟
همانطور که در دعوی حقوقی برای ثبت دعوی باید برگه دادخواست تکمیل شود برای ثبت دعوی کیفری نیز باید برگه شکواییه را کامل کرد.اولین مرحله برای ثبت شکایت کیفری تنظیم شکواییه می باشد که در حال حاضر ثبت شکواییه در دفتر خدمات قضایی انجام میشود.شکواییه یک فرم مخصوص است و فردی که از وقوع جرم آسیب و صدمه می بیند برای پیگیری جرم و جبران خسارتی که در صورت وقوع یک عمل مجرمانه به او وارد شده است به دفتر خدمات قضایی مراجعه نموده و اقدام به تقدیم شکواییه می نماید.
شکایت نامه
در زمان تقدیم شکواییه در دفتر خدمات قضایی( نام و نام خانوادگی شاکی،موضوع شکایت،تاریخ و محل وقوع جرم ،ضرر و زیان وارده ،ادله وقوع جرم و مشخصات و نشانی مشتکی عنه) باید ذکر گردد. شکواییه بعد از ثبت در دفتر خدمات قضایی به دادسرا ارجاع میشود یعنی شکواییه باید خطاب به دادستان نوشته شود و مشتکی عنه(کسی که از او شکایت دارید را با اسم و مشخصات و آدرس تعیین کنید و مشروح شکایت خود را بنویسید و مدارک و مستندات خود را به شکایت پیوست کنید.)
بعد از آنکه شکایت کیفری در دادسرا مطرح شد و بعد از انجام تحقیقات در کلانتری و دادسرا،جهت رسیدگی به دادگاه ارسال میشود ،در شکایت کیفری به شکایت کننده ،شاکی و به طرف او متشاکی یا مشتکی عنه گفته میشود و به موضوع پرونده نیز اتهام میگویند.
برای دعوت کردن طرف شکایت کیفری (متهم)به دادگاه ،اگر فرد دارای ثبت نام ثنا باشد از طریق سامانه ثنا ابلاغ میشود در غیر اینصورت برگی به نام احضاریه برای او ارسال میشود.در شکایت کیفری اگر متهم به احضاریه توجه نکند و در وقت تعیین شده خود را به مرجع قضایی معرفی نکند او را جلب و به اجبار به دادگاه می آورند.در تنظیم شکواییه ،شاکی باید دارای اهلیت باشد و در صورتی که فرد هنوز به سن قانونی نرسیده باشد باید ولی یا قیم فرد نسبت به شکایت اقدام نمایند.
بعضی جرایم، صرفا با شکایت شاکی شروع میشود و فاقد جنبه عمومی می باشد مانند:(جرم توهین و افترا…) اما در برخی از جرایم که جنبه عمومی دارند و غیر قابل گذشت می باشند با اعلام و گزارش ضابطین دادگستری تعقیب جرایم اتفاق می افتد.در حال حاضر که شکواییه در دفتر خدمات قضایی ثبت میشود بعد از ثبت ،برای فرد از طریق تلفن همراه پیامکی مبنی بر اینکه شکواییه شماره…..ارسالی از طریق دفتر خدمات قضایی به ثبت رسیده و جهت تعقیب متهم به شعبه ای از دادسرا ارجاع شده است.
یکی از جهات قانونی برای تعقیب متهم و یا متهمین شکایت شاکی و یا بزه دیده هست و برای اینکه شاکی از فرد متهم دادخواهی نماید لازم با برگه ای بنام شکواییه ،جرم اتفاق افتاده را به دادستان دادسرای محلی که جرم درآن حوزه اتفاق افتاده را اعلام نماید.
مشاوره حقوقی نگارش شکواییه
برای تنظیم برگه شکواییه موارد ذیل باید رعایت گردد:
۱- برگه شکواییه توسط شاکی یا وکیل شاکی باید تنظیم شود.
۲- در شکواییه باید نام و نام خانوادگی، نام پدر، سن، شغل، میزان تحصیلات، وضعیت تأهل، تابعیت، مذهب، شماره شناسنامه، شماره ملی، نشانی دقیق و درصورت امکان نشانی پیام نگار (ایمیل)، شماره تلفن ثابت و همراه و کدپستی شاکی درج گردد.
۳- در شکواییه باید موضوع شکایت، تاریخ و محل وقوع جرم درج گردد.
۴- در شکواییه در صورت ورود ضرر و زیان حتما میزان و مقدار آن قید شود.
۵- ادله وقوع جرم، اسامی، مشخصات و نشانی شهود و مطلعان در صورت امکان
۶- مشخصات و نشانی مشتکی عنه یا مظنون در صورت امکان
برگه شکواییه اوراق متحدالشکلی هست که در دادسراها موجود میباشد. لذا قبل ازتنظیم شکواییه حتما از وکیل پایه یک دادگستری برای تنظیم به هنگام و دقیق مشاوره حقوقی تنظیم شکواییه اخذ نمایید.